Zadar-Šibenik, fešta dalmatinske košarke

0

Zadar i Šibenik u 19 sati u dvorani Krešimir Ćosić igraju prvi od dva dalmatinska derbija u sklopu 11. kola HT Premijer lige košarkaša. U subotu će se (19 h) sastati Split i Alkar.

Sigurno možemo očekivati kvalitetnu partiju. Respektiram Šibenčane, pokazali su dobre igre ove godine. Primjerice protiv Cedevite koju su pobijedili na Baldekinu. U pozitivnom su tonusu, dobili su i Bosco koji je nezgodna ekipa. Pokušat će nam sigurno napraviti što veće probleme. Ova utakmica ima posebnu draž, naboj i šušur oko terena. Moramo biti maksimalno spremni, koncentrirani i borbeni, rekao je u najavi utakmice trener Zadra Ante Nazor.

Svaka utakmica krije određene zamke, vidjelo se to i u Škrljevu. Moramo se nametnuti od početka. Šibenik ima dosta igrača koji su sposobni igrati u većem rangu nego što je to HT Premijer liga. Nije tu samo Junaković, koji je svojim radom zaslužio poziciju prvog playa reprezentacije. Nakić je na granici da ode u rang više. Moj bivši junior u Splitu Tonko Vuko je izuzetno koristan igrač. Bašić može ući u seriju vanjskog šuta. Htjet će se dokazati, a mi moramo biti pravi i imati odgovor na to, naglasio je Nazor.

Kapa do poda Šibeniku što je pristao igrati već u utorak, pokazali su da im je košarka važnija od administrativno-knjiških pamfleta. A po pitanju njihovog trenera sam subjektivan. Bio je strašan igrač, veliki talenat. Pamtim ga kao dijete dok je igrao za prvu momčad Splita. Koliko mi je žao što taj talent kao igrač nije ispoljio do kraja, toliko mu želim da se dokaže kao trener. Njegov sam navijač, ali ne u ovoj utakmici, zaključio je Nazor.

Mi smo se maksimalno potrošili protiv Bosca. Ta nam je utakmica bila iznimno važna. U Zadar idemo maksimalno rasterećeni, odigrati što bolje. Idemo oslabljeni jer nas napušta Poščić. Ali igrat ćemo hrabro pa što bude. Zadar uvijek cilja visoko, u puno utakmica u Višnjiku je favorit. Nema im Vaughna, nema Dašića, upitan je Marić, ali Zadar ima dovoljnu širinu i kvalitetu da ga se u ovoj utakmici proglasi favoritom, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Šibenika Miro Jurić.

Mi nismo navikli igrati dvije utakmice u tri dana. Nemamo širinu, sad nam je otišao još jedan igrač. Teško ćemo energijom moći nadmašiti Zadar. Ali njima je to treća utakmica u pet dana, i oni su dosta potrošeni. Ako se ukaže prilika da nešto napravimo, naravno da ćemo je objeručke prihvatiti. Junaković je protiv Bosca vidio da ga šut ne ide, pa se podredio momčadi. Razigravao je, vidio je da imamo širinu u toj utakmici i imao je dobru suradnju s Paićem. Dovoljno je iskusan da prepozna neke situacije. Pokazao je kako igra pravi playmaker, izuzetno sam zadovoljan s njim. Nadam se da će biti ugodan dalmatinski derbi, da se neće vući repovi nakon ove utakmice, poručio je Jurić.