Zadar-Split, dalmatinski košarkaški derbi

0

Zadar i Split u 20 sati u dvorani Krešimir Ćosić igraju dalmatinski derbi 17. kola HT Premijer lige košarkaša. Oba trenera su Splićani i zovu se – Ante.

Nakon 16 kola, Cibona i Zadar imaju po 12, Split 11, a Cedevita 10 pobjeda.

Split je imao velike ambicije na početku sezone, ali i dosta pehova s ozljedama. I nas možemo gledati u tom kontekstu. Promjenom trenera su se konsolidirali, iskočili su i neki mladi igrači. Pokazali su napredak i na strani i na domaćem parketu. Sigurno nas ne čeka nimalo lagan zadata. Utakmicu sa Splitom ne možemo gledati odvojeno od nedjeljnog dvoboja s Igokeom u Aleksandrovcu koji je za nas utakmica sezone. Ipak, za mene i za mnoge ljude koji godinama prate dalmatinsku košarku ovo je istinski derbi. Pozivam i navijače da na taj način isprate ovu utakmicu jer ona to zaista jest, rekao je trener Zadra Ante Nazor.

To je uvijek derbi, bez obzira u kakvom stanju se koja momčad nalazi. U Zadru nikad nije bilo lako igrati, ali to je za svakog igrača i trenera gušt. Izazov i iskustvo koje je potrebno svakome da bude bolji. Ako imaš strast u ovom poslu, želiš prolaziti takve terene i sebe izgrađivati. Zadar ima iskustvo. Ono što čini razliku ove tri momčadi koje igraju ABA 1 ligu i ostatka HT Premijer lige je intenzitet. Te momčadi su na njega adaptirane jer ga igraju cijelu godinu. Više o njemu ni ne razmišljaju. Taj intenzitet stvara razliku u svim segmentima igre. To je ono prvo gdje moramo pružiti otpor Zadru da bismo imali veće šanse. Bez obzira što se igra u Zadru, svatko priprema svoju momčad da ide na pobjedu, a ne da samo odradi utakmicu. Igrati u Zadru ima svoje gušte. To je pritisak, to je velika odgovornost, ali tu smo da se nosimo s tim, poručio je trener Splita Ante Grgurević.