Zadarska županija dobija dodatne liječničke timove

0
Foto: Jure Mišković / Cropix

Zadarska županija dobit će 7 dodatnih liječničkih timova tijekom turističke sezone. Ministar turizma Gari Capelli i zadarski župan Stipe Zrilić potpisali su ugovor o sufinanciranju dodatne medicinske pomoći od lipnja do rujna.

Radi se o 175 tisuća kuna koje će osigurati Ministarstvo. Intencija je da turisti imaju i sigurnost u segmentu hitne medicinske pomoći, izjavio je ministar Capelli (na fotografiji).

Ovaj model sufinanciranja smo imali i do sada. Ukupno se izdvaja oko milijun kuna za dodatne timove, u čemu sudjeluje Ministarstvo, Županija i naše jedinice lokalne samouprave, dodao je župan Zrilić.

U ministarstvu su se odlučili pozabaviti kvalitetnijim i stabilnijim financiranjem HGSS-a i Crvenog križa, pa će se tako novim prijedlogom zakona o boravišnoj pristojbi osigurati sredstva za GSS koji je itekako aktivan ne samo u sezoni već i izvan nje.

Cappelli se pohvalio i dobrim turističkim brojkama na početku godine kao i odličnim prognozama za sezonu. Danas je prvi veljače, a nama je oko 20 posto više gostiju u prvom mjesecu nego što je bilo prošle godine u isto vrijeme. Booking je na svim tržištima daleko veći, dvoznamenkasti čak, nego što je bio prije godinu dana, otkrio je ministar.

Cappelli je nakon sastanka sa županom, sudjelovao na otvorenju Tuna, sushi and wine festivala. Posjetio je i zadarsku Zračnu luku koja je prošle godine ostvarila rekordan promet od 520 tisuća putnika, što je rast od 6,7 posto. Direktorica zračne luke Irena Ćosić najavila je i da su dogovorene nove linije.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta tom je prilikom istaknuo kako grad zajedno sa županijom i turističkim zajednicama grada i županije, nastavlja financijski podupirati projekt udruženog oglašavanja. Ministar Cappelli najavio je zakonske izmjene koje će omogućiti decentralizaciju sredstava za oglašavanje. Zaključio je kako je cilj u budućnosti govoriti o turističkoj godini, a ne sezoni, pa će biti manje problema i s radnom snagom.