Zagreb turistička destinacija godine!

0

Na svečanosti zatvaranja Dana hrvatskog turizma u Hvaru su sinoć dodijeljene nagrade za 10 najvažnijih turističkih nagrada.

U kategoriji Kulturna atrakcija godine nagradu je osvojio Maškovića han. Turističkim događajem godine proglašena je Rabska fijera. Priznanje za Inovaciju godine dobio je Muzej vučedolske kulture.

Marina godine je Marina Frapa. Priznanje za Restoran godine dobio je restoran Sv. Nikola iz Poreča.. Kamp godine je Zaton Holiday resort. Hotelom godine proglašen je Esplanade Zagreb, dok je Putnička agencija godine Calvados Club Luxury Travel iz Splita.

Iznimnim pljeskom publike dočekana je hrvatska turistička Nagrada Anton Štifanić za životno djelo Jerku Sladoljevu. Sladoljev je u sektoru poznat kao veliki međunarodni stručnjak pogotovo za kamping, a u turizmu je ukupno proveo 60 radnih godina, no i sad je aktivan te kao konzultant surađuje s brojnim tvrtkama i strukovnim udruženjima diljem Europe.

Najuspješnija destinacija hrvatskog turizma je Grad Zagreb.Nagradu je iz ruku premijera Andreja Plenkovića preuzeo gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.