Zaklada Marin Čilić u Zadru na turniru Adria toura

0

Adria tour teniski je turnir koji u tri države okuplja neke od najboljih tenisača današnjice u svrhu promocije sporta i pozitivnih vrijednosti fair playa. Druga etapa turneje održava se u Zadru, u sportskom centru na Višnjiku. Osim najboljih hrvatskih tenisača Marina Čilića i Borne Čorića, na turniru nastupa i Novak Đoković, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov kao i druge zvijezde tenisa.

Po uzoru na svjetske teniske turnire i u Zadru je organiziran „tennis village“ odmah do centralnog teniskog terena. U „tennis villageu“ se održavaju glazbeni koncerti, za posjetitelje je organiziran i ugostiteljski kutak, a sami sponzori imaju svoje štandove na kojima predstavljaju posjetiteljima svoje usluge.

Zaklada Marin Čilić kao prijatelj turnira, dobila je također svoj štand u kojem se mogu donacijom Zakladi dobiti majice, kape s potpisom Marina Čilića te je organizirana i tombola na kojoj se može osvojiti potpisani reket osnivača Zaklade, Marina Čilića. Kako bi im uljepšali tenisko iskustvo na Višnjiku, djeca s volonterima Zaklade mogu crtati, igrati se i sudjelovati u raznim zabavnim aktivnostima. Marin Čilić osobno je u petak 19.06.2020., posjetio štand te iskoristio priliku za igru s djecom, ali i dijeljenje autograma.

I danas će Marin također iskoristiti vrijeme kako bi ga proveo na štandu kako bi svim zainteresiranim odgovorio više o radu Zaklade.

O ZAKLADI MARIN ČILIĆ

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 1000 djece. Sveukupno do sada Zaklada je dodijelila 37 stipendija mladim, talentiranim sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su četiri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Ove godine izgrađeno je i prvo sportsko igralište čiju je izgradnju financirala Zaklada. Također, Zaklada je donacijama dvije godine zaredom pomogla organizaciju besplatnog teniskog kampa za djecu u Vukovaru. Više informacija o radu Zaklade Marin Čilić može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.