Zaklada Vatreno srce donirala po 400 tisuća kuna KBC-u Split i akciji Korak u život

0
Foto: hns-cff.hr

Uoči početka utakmice Uefine Lige nacija između Hrvatske i Francuske predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, izbornik Zlatko Dalić, kapetan Vatrenih Luka Modrić te prof. dr. Josip Paladino predali su u ime Zaklade Vatreno srce prigodne čekove u iznosima od 400 tisuća kuna KBC-u Split i akciji Korak u život.

Čekove su primili ravnatelj KBC-a Split, dr. Julije Meštrović, odnosno gospodin Zvonko Biljecki, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Sredstva su prikupljana licitacijom dresova hrvatskih reprezentativaca uz neophodnu i izdašnu pomoć HNS-a. Akcija Korak u život donaciju će koristiti za četiri petogodišnje stipendije, a KBC Split za izgradnju i uređenje Centra za skrb o djeci s neurorazvojnim poremećajima.

Putem Zaklade Vatreno srce hrvatska nogometna reprezentacija već 12 godina pomaže potrebitoj djeci. Ove je godine Zaklada prikupila sredstva za dječji odjel bolnice KBC Split te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Zakladu su 2010. godine osnovali igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije kako bi pomagali djeci diljem Hrvatske.