Zamućen izvor Jadra, preporučuje se prokuhavanje vode za piće

0
Foto: pixabay

Velika količina kiše koja je u proteklih dana pala na šire splitsko područje uzrokovala je zamućenje na izvoru rijeke Jadro iznad propisanih vrijednosti.

Rezultati ispitivanja uzoraka vode uzetih danas u poslijepodnevnim satimana na nekoliko mjesta iz vodoopskrbne mreže, u ovisnosti o zalihama u vodospremama i intenzitetu potrošnje, pokazuju da je na određenim dijelovima vodoopskrbnog sustava parametar zamućenja neznatno povišen u odnosu na propisanu vrijednost.

Analize s terena također pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna.

Obzirom na dosadašnju praksu, iskustva i preporuku NZJZ preporučuje se koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i naše web stranice www.vik-split.hr