Zapljena oružja i streljiva

0
Foto: splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko  istraživanje nad 42-godišnjakom. Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i drugih prostorija koje navedeni koristi na omiškom području.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta automatska puška, dva  pištolja i 295 komada raznog streljiva, te 0,4 grama kokaina. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja  i eksplozivnih tvari protiv njega će se podnijeti kaznena prijava, te optužni prijedlozi zbog neovlaštenog posjedovanja droge i neovlaštenog posjedovanja ostalog  oružja i streljiva.

Nadalje, policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom, te je obavljenom pretragom doma i drugih prostorija koje navedeni koristi na sinjskom području pronađena i oduzeta  puška  i ukupno 231 komad različitog streljiva.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja  i eksplozivnih tvari protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.