Započela izgradnja prvog spomenika Mercedesu

0

Godina je za Imoćane započela zanimljivo. Ovog tjedna startala je izgradnja prvog spomenika Mercedesu. O ljubavi Imoćana i Mercedesa rekao nam je Ivan Topić iz Oldtimer kluba Imotski.

“Naši gastarbajteri masovno su išli u Europu 60ih godina i tko god je nešto zaradio, napravio nekakvu karijeru, vratio se ovdje s Mercedesom koji smo mi danas naslijedili. I to je ta jedna veza koju mi želimo vratiti ljudima koji su odlazili. Ovo je prvi takav spomenik na svijetu, nemamo konkurencije. Postoji jedino u Beču Golf 2. U Imotskom je euforija, svi zovu, posebno fanovi Mercedesa. Mi smo pokušali organizirati i par skupova, dolazili su nam ljudi iz cijele Europe. To je zadnjih godina tradicija. Sada je sazrilo vrijeme i za još jedan korak. Ovaj će spomenik biti samo zaprška na dobar ručak.”

Pripremni radovi na uređenju okružja samoga spomenika u sklopu su zajedničkog projekta na prostoru sadašnjeg parking prostora u ulici Put Gaja. Za nekoliko dana biti će postavljeni temelji za sam spomenik, a nakon toga će se instalirati veliki šator u kojemu će se klesati već pripremljeni kameni blokovi iz kojih će niknuti legendarna Minika 115-tica u pravom imotskom kamenu. Trg na kojem traju radovi zvat će se Trg imotskog Mercedesa, a kameni spomenik bit će svečano predstavljeni na blagdan sv. Ante 13.lipnja ove godine.