Zatvaranje Dana kršćanske kulture – nagrada Sanji Nikčević

0
Foto: PR

Proglašenje dobitnika nagrade “Andrija Buvina” i svečano zatvaranje manifestacije Dani kršćanske kulture održat će se u utorak, 27. ožujka 2018., u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Nadbiskupiji, na adresi Poljana kneza Trpimira 7.

U svečanosti će sudjelovati: ovogodišnja dobitnica nagrade “Andrija Buvina”, dr. sc. Sanja Nikčević, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, te predstavnici organizatora i pokrovitelja.

Nagradu će uručiti književnik Miro Gavran, a u glazbenom dijelu programa nastupit će mješoviti vokalni ansambl “Schola cantorum Split” pod ravnanjem Sare Dodig Baučić.

Bogat i raznovrsni ovogodišnji program manifestacije “Dani kršćanske kulture” koja se održala od 17. do 27. ožujka 2018. godine uključivao je više od 60 programskih sadržaja u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku s oko tisuću sudionika i desetcima tisuća posjetitelja. Još od pokretanja manifestacije 2005. svake se godine na svečanom zatvaranju manifestacije upriličuje svečana dodjela nagrade “Andrija Buvina” za izniman doprinos kršćanskoj kulturi.

Ovogodišnja dobitnica nagrade “Andrija Buvina” je profesorica, teatrologinja i kazališna kritičarka prof. dr. sc. Sanja Nikčević. Nikčević je vrlo važno ime hrvatske teatrologije i kazališne kritike, objavila je više od stotinu znanstvenih, stručnih i publicističkih tekstova u zemlji i svijetu, uredila je pet antologija, napisala deset autorskih knjiga, osnovala je i deset godina vodila Hrvatski centar ITI-UNESCO, predsjednica je Hrvatskog društva kazališnih kritičara, članica Glavnog odbora Matice Hrvatske, redovna profesorica na Sveučilištu u Osijek. Osim toga, Nikčević je ujedno selektorica Festivala kršćanskog kazališta od njegova pokretanja 2015. godine, aktivno je uključena u rad katoličkih udruga te objavljuje kolumne i članke duhovne tematike u raznim glasilima – sve te i brojne druge njezine inicijative i postignuća zasluženo su je uvrstili među dobitnike nagrade “Andrija Buvina”.