Završnica kupa u Zadru

0

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza održanoj u Zagrebu odlučeno je da se organizacija završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića dodijeli Košarkaškom savezu Zadarske županije i tvrtki Sport Event Zadar.

Turnir će se u odigrati 17. i 18. veljače u Višnjiku a kandidat je za orgabizaciju je bio i Dubrovnik. Final Four su za sada osigurali branitelj naslova Cedevita, Zadar i Kvarner dok će 10. veljače u 19.00 sati na Baldekinu, Jolly JBS i Cibona odigrati posljednju utakmicu četvrtfinala.

Članovi Upravnog odbora predložili su Glavnom tajniku HKS-a Željku Drakšiću da se se na mjesto Stručnog tajnika imenuje bivši reprezentativac i nekadašnji izbornik reprezentacije Hrvatske Josip Vranković, koji će na toj dužnosti naslijediti Borisa Jakimenka. Vranković je predstavljao HKS na ždrijebu kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, koji se u utorak održao u Švicarskoj.

Donesena i odluka o imenovanju članova Stručnog savjeta HKS-a za žensku košarku. Za predsjednicu je izabrana proslavljena reprezentativka Danira Nakić Bilić, a za članice Korana Longin, Vedrana Grgin, Koraljka Hlede, Sandra Madir i Anđa Jelavić. Kao jedinimuškarac imenovan je dugogodišnji trener Željko Ciglar koji obnaša i dužnost povjernika natjecanja u A1 ženskoj košarkaškoj ligi. Inače predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku je Dino Rađa.