Završnica malonogometnog Torcida kupa

0
Foto: torcidakup.com

Završni je dan malonogometnog Torcida kupa. Pobjednika 23. izdanja doznat ćemo oko 23 sata i 30 minuta, a bogat program u Vukovarskoj počinje već u 18.45.

Na teren će prvo Čistoća i Hajduk.hr u dvoboju za 3. mjesto u veteranskoj konkurenciji. Za broncu će se u 19.30 boriti četverostruki osvajač Torcida kupa i lanjski pobjednik Fast Food Popay protiv Rico Taxija. Publika će u revijalnoj utakmici u 20.30 pozdraviti naše heroje – vatrogasce koji su uz značajnu pomoć Torcide u nedavnom katastrofalnom požaru obranili Split, te momčad Firula koja slavi pedeseti rođendan kluba i sudjelovanja u splitskim ligama maloga baluna.

Finale će u veteranskoj konkurenciji u 21.15 igrati osvajač iz 2014. Mikrofon i ekipa Gogo i Toni predvođena legendarnim Nikolom Tomičićem, trostrukim osvajačem Torcida kupa u konkurenciji mladih. Mikrofon je na putu do finala primio jedan, Gogo i Toni – nijedan gol!ž

U 22.05 će se, prvi put nakon tri godine, dodijeliti trofej Hajdučko srce, i to u novom, redizajniranom obliku. Trofej se dodjeljuje najborbenijem igraču Hajduka još od 1994., a tri se puta dogodilo da nagrada nije dodijeljena (2006., 2009. i 2016.). 2011. je Hajdučko srce posthumno dodijeljeno Tomislavu Iviću, dok je prije dvije godine nagrada zamijenjena priznanjem Hajdučki potez koje je dodijeljeno Hajduku zbog neizlaska na teren u derbiju protiv Dinama. Tako ćemo tri godine nakon Marija Pašalića dobiti novo Hajdučko srce.

Finale 23. Torcida kupa Biberon Amarena-Hercegovac Visoko potkrovlje zakazano je za 22 sata i 15 minuta. Biberon Amarena u petom pokušaju stigla do završnice, ekipa je to mahom sastavljena od malonogometnih reprezentativaca Hrvatske (Jelovčić, Suton, Jukić, Novak, Bajrušović, Babić…). I Hercegovac je već godinama jedan od pritajenih favorita Torcida kupa, a napokon je stigao do završnice. I to na nesvakidašnji način – posljednje tri prepreke preskočili su penalima! Predvodi ih trostruki pobjednik Torcida kupa, Slobodan Gudelj Velaga. Užitak je zajamčen.