Na Zboru građana Splita 3 burna rasprava o gradnji nove crkve

0
Foto: Mario Todoric / CROPIX

 Zbor građana Splita 3 o namjeri gradnje nove crkve u blizini raskrižja Ulice Bruna Bušića i Poljičke ceste koji je organizirala stranka Pametno, bio je na granici verbalnog sukoba.

Čelnica Pametnog Marijana Puljak kazala je da nisu za gradnju vjerskog objekta na planiranom mjestu te istaknula da su prioritetnije škole, jer mnoge rade u tri smjene, na što je došlo do glasnog negodovanja brojnih okupljenih građana Splita 3 koji žele izgradnju nove crkve u svom kvartu.

Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak  nakon Zbora građana izjavila je  da namjera  nije bila svesti raspravu na tko je za ili protiv crkve: Željeli smo  na jedan transparentan način prikazati građanima koje su stručne primjedbe na ovaj plan i da kažemo ljudima da sve svoje primjedbe mogu izraziti slobodno do četvrtka u ponoć, do kraja javne rasprave. Čestitam HDZ-u koji je očito aktivirao sve svoje članstvo na ovom području, rekla je Puljak.

Predsjednik Gradskog kotara Split 3 Stipe Čogelja na kraju burne rasprave izjavio je da je zadovoljan i sretan  što je završilo dobro: Na neki način svi skupa se učimo demokraciji. Mislim da se nikada do sada u niti jednom kvartu nije dogodila ovakva rasprava i plebiscit. Ovo je pozitivno za sve nas. Potrebno je  da  ljudi kažu što misle, tko je za crkvu, a tko je protiv. Mi kao kotar moramo voditi računa o svim građanima, da sav javni sadržaj bude zadovoljen i to se može. Ne treba dizati tenzije, sve se može prilagoditi. rekao je  Čogelja.

Javna rasprava o namjeri izgradnje nove crkve na Splitu 3 završava danas u ponoć.