Željko Kerum: Nikad nisam primio gradonačelničku plaću, sve je išlo sirotinji

0
Foto: RD

Bivši gradonačelnik Željko Kerum komentirao je za RD najave kako će nakon aktualnih gradskih čelnika i bivši svi gradski dužnosnici morati vratiti višak novca koji im je nezakonito isplaćen na plaćama.

Željko Kerum je istaknuo  da svoju gradonačelničku plaću u četiri godine mandata nikada nije uzeo nego da je sve davao u humanitarne svrhe.

Ja sam bio u četiri godine, puni mandat gradonačelnik i nisam nikad primio plaću. U sve četiri godine nisam se na račun grada niti vozio, niti jeo niti pio.Znači, ukupan trošak u mom mandatu, i plaće i putovanja su nula kuna.A da bi bili precizni i točni, netko je radio izračun, sedam tisuća kuna je u četiri godine mandata Kerum Željko potrošio kao gradonačelnik grada Splita, to je sve, iće, piće, reprezentacija, putovanja. Žao mi je što je i toliko….Plaće koje su obračunavali u gradskoj službi, nisu isplaćivane meni nego socijalno ugroženim ljudima, gradske službe znaju uglavnom je to išlo nekom Zeki šta ima petero dice, šta je sirotinja i jioš ostalima. Znači, kompletna moja plaća je išla na socijalne slučajeve, eto- izjavio nam je bivši splitski gradonačelnik Kerum.