Počelo zimsko računanje vremena

0

Pomicanjem sata unatrag, noćas je  počelo zimsko računanje vremena. Vozači i danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla a struja se po jeftinijoj tarifi obračunava  od 21 sat do 7 sati ujutro.

Također, i vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla.

Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu.

U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi propisana je kazna od 300 kuna, a policija apelira na vozače da imaju upaljena svjetla i kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu.

MUP podsjeća da će u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana brojni građani obilaziti groblja zbog čega se na području cijele države očekuje povećan promet vozila. Pojačan promet očekuje se osobito na autocestama, državnim cestama te na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

MUP poziva sve sudionike u prometu na poštivanje prometne signalizacije kako bi svi na vrijeme i sigurno stigli na svoja odredišta te na taj način pridonijeli da dani sjećanja na mrtve proteknu u miru i dostojanstvu.