Zmajski buvljak u subotu u Šibeniku

0
Foto: pixabay.com

Teško je reći kakvo će točno vrijeme biti ove subote, 26. rujna, u Šibeniku, ali točno se zna da će se u inkubatoru kulturnih programa u Azimutu održati još jedan buvljak i to ne bilo kakav već Zmajski buvljak.

Od 10.30 sati sutra pa do 14 sati dajte svoj doprinos recikliranju, ponovnoj upotrebi i smanjenju tekstilnog otpada. Kombinacija kulturne udruge Fotopoetika i kulturnog inkubatora Azimut jesen dočekuje spremna – u akciji!

Već nekoliko dana u Azimutu se održava upcycling radionica Pod zmajevim krilom u organizaciji Šibenske udruge mladih na kojoj, uglavnom, polaznice rade na usavršavanju svojih vještina na šivaćoj mašini. Pri tome se koriste odbačenim kišobranskim i šatorskim platnom, a rezultat je prenamjena otpadnog ili neupotrebljivog materijala u jedinstvenu umjetničku instalaciju koju će imati priliku vidjeti svi stanovnici Šibenika.

Buvljak će biti prilika za intimno, ako hoćete, žensko druženje. Obnovit ćemo garderobu nekim novim krpicama i spasiti ih od uzaludnog čekanja u kutu ormara da dođu na red i naposljetku bacanja, a znamo da time utječemo na naš ekološki otisak. Također ćemo uštetiti i koju kunu jer i to radimo kad smo na buvljaku i naravno pri svemu tome pazit ćemo na ove epidemiološke mjere od dezinfekcije ruku pa nadalje. Svatko je svoj gazda, i svi znamo najbolje za svakog od nas, poručili su organizatori.

Za mame koje dođu s djecom, priprema se i likovni kutak kako bi i najmlađi sudionici bili sretni i zadovoljni.