Zoran Mamić podnio ostavku na mjesto trenera Dinama

0
Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Zoran Mamić podnio je ostavku na mjesto trenera Dinama.

Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna, ja je prihvaćam i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora Dinama. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu, kazao je Mamić.

Na večeras održanoj sjednici Uprave Dinama prihvaćena je Mamićeva ostavka, a na mjesto glavnog trenera imenovan je Damir Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba.

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Presuda je ukinuta samo u manjem dijelu; točki u kojoj se Zoranu Mamiću na teret stavljalo da je poticao na zlouporabu bivšeg poreznika Milana Pernara i dijelu u kojem se nalagalo Mamiću oduzimanje dvije nekretnine vrijedne 244.000 kuna. Zdravko Mamić je sada i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora. Njegov brat Zoran Mamić, aktualni trener Dinama, na četiri godine i osam mjeseci, a Damir Vrbanović na tri godine zatvora. Pravomoćna presuda donesena je gotovo tri godine od nepravomoćne, a znači da bi Zoran Mamić i Vrbanović trebali u zatvor. Zdravko Mamić je u lipnju 2018. pobjegao u BiH, a ta ga zemlja ne želi izručiti Hrvatskoj jer kazneno djelo za koje je osuđen u Hrvatskoj nije određeno kao kazneno djelo u BiH. Osim što je osuđen na 6 i pol godina zatvora, prema presudi Mamić mora vratiti 52 milijuna kuna.