Žunić za RD: Sretan sam do neba, bilo je napeto i emotivno

0
Foto: Hrvatski atletski savez

Nakon osvojene brončane medalje u bacanju kugle na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu, Zadranin Stipe Žunić komentirao je za Radio Dalmaciju svoj uspjeh karijere.

Osjećaj je super, fenomenalan. Ovo je povijesni spektakl, ne mogu biti ništa nego zahvalan i do neba sretan. Iskoristio sam pritisak koji su imali favoriti i podršku publike koja je pozitivno reagirala kod mene. Pokazao sam zube od samog starta i to iskoristio u svoju korist do medalje. Bilo je stvarno napeto, emotivno do samog kraja. Kugla je senzacionalna, trenutno najjača disciplina u atletici. Nikad nije bilo teže boriti se među svim ovim divovima. Vrhunski spektakl. Mogao sam baciti i dalje od tih 21.46, natjecanje je bilo otvoreno do zadnjeg trenutka. Šteta prijestupa u petoj seriji, taj je hitac možda bio i za zlatnu medalju. To samo pokazuje kolike su moje mogućnosti. Ispunio sam ono što sam rekao nakon rušenja hrvatskog rekorda na Uskršnjem mitingu mog ASK-a u Splitu. Samouvjeren sam u svoj rad i kvalitetu svega što vjerujem i radim, rekao nam je Super Stipe.

Fantastična je atmosfera u našoj reprezentaciji, svi su veseli, slave. A još nije Hrvatska rekla sve što ima u Londonu. Čekamo nastup olimpijskih pobjednica, nadam se da će im moja medalja dati veliki vjetar u leđa. Sara i Sandra (Kolak i Perković, op. a.) naši su najjači aduti da obrane ono što su već osvojile i očekujemo spektakl i slavlje i s njihove strane. Ja nažalost neću imati puno vremena za slavlje, čekaju me još dva mitinga Dijamantne lige i nastup na Hanžeku u Zagrebu. Kad stignem u Zadar, vjerovatno u utorak navečer, proslavit ću nekako sigurno s obitelji, potom i s prijateljima u Splitu, ali pravu feštu ću napraviti na kraju sezone, u devetom mjesecu. Ova medalja mi je poticaj za dalje, sljedeći veliki ciljevi su Svjetsko dvoransko prvenstvo u Birminghamu i Europsko prvenstvo na otvorenom u Berlinu. Tu isto ciljam na velike stvari, dat ću sve od sebe da budem što bolji i da vidim koje su moje mogućnosti. Za sve što valja treba puno truda i odricanja, godinama sam radio za ovo, a zaslužni su svi. Podrška prijatelja, pomoć s neba, treneri, obitelj, apsolutno svi, zaključio je Žunić koji će sletjeti u Split u utorak u 15.25.