Župan Boban darovao prvu bebu rođenu u Hrvatskoj

0
Foto: RD

Splitsko dalmatinski župan Blaženko Boban posjetio je jutros splitsko rodilište gdje je u predvorju uručio poklone za rodilju i prvu bebu rođenu u Hrvatskoj u 2020. godini.

Tina Kaleb iz Rogotina rodila je u prvim minutama Nove godine.

Župan Boban je svima zaželio sretnu i berićetnu Novu godinu.

– Kada kažem berićetna u prvom redu mislim na mlade obitelji i neka ona u demografskom segmentu, ali i u svim drugim segmentima bude uistinu berićetna. Da se malo našalim, očito naša nastojanja za demografskim mjerama ozbiljno shvaćaju i u susjednim županijama, pa je prva beba u Hrvatskoj došla u splitsko rodilište, ali iz nama drage susjedne Dubrovačko-neretvanske županije. Veselimo se njenom životu, ali veselimo se i životu svih onih koji su prošli kroz ovu kuću  života koja slavi život – rekao je Boban.

Ravnatelj KBC-a Split dr. Julije Meštrović zahvalio je svim djelatnicima bolnice i splitskog rodilišta te svima i svima uputio novogodišnju čestitku.

Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split dr. Deni Karelović poručio je kako splitsko rodilište ima najveći broj poroda u cijeloj Hrvatskoj.  Istaknuo je i da je ove godine u Splitu bilo 4. 295 porođaja što je 106 poroda manje nego godinu ranije.