“Žuti” se plasirali u polufinale prvenstva Hrvatske

0
Foto: KK Adria Oil Škrljevo

“Žuti” su se iz dvokoraka plasirali u polufinale prvenstva Hrvatske u kojem će u petak ili subotu na Gripama dočekati Zadar. I polufinale se igra na dvije dobivene utakmice s tim da Split ima prednost domaćeg terena.

U drugoj utakmici četvrtfinala Split je s 71:63 (21:17, 24:14, 17:16, 9:19), u dvorani Mavrinci, svladao Adria Oil Škrljevo. Nakon početnog opipavanja snaga “Žuti” su s 16:14 otišli na 33:14, praktički zatvorili utakmicu. Osam minuta domaćini nisu zabili, a s druge strane Perković, Shorter i Ukić bili su nezaustavljivi. Momčad Srđana Subotića kontrolirala je utakmicu sve do posljednje tri minute (bilo je 69:51), a onda su domaćini tricama ublažili poraz. Briljirao je Toni Perković s 29 poena.

Plan je bio prolaz u dvije utakmice, u tome smo i uspjeli. Zasluženo idemo dalje premda se Škrljevo nije predavalo i nakon našeg visokog vodstva. Sad su sve naše misli usmjerene prema polufinalu, rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

Split: Perković 29, Kedžo, Runjić, Žganec 5, Ukić 9, Vuko 6, Čampara 2, Jukić 2, Bajo, Kovačevič 6, Jones 2, Shorter 10.