Split spreman dočekuje EP u dizanju utega

0
Foto: Radio Dalmacija

U Splitu će se od 1.do 8. travnja održati Europsko prvenstvo u dizanju utega na kojem će Hrvatsku predstavljati 15 natjecatelja.

Konkurencija je iznimno jaka tako da će medalja ostati samo san,a najviše se očekuje od Amara Musića iz splitske Matadure. Ulaz u Veliku dvoranu na Gripama je besplatan sve dane prvenstva kojeg će u nedjelju u 15.30 minuta svečano otvoriti državna tajnica središnjeg ureda za sport Janica Kostelić. Ukupno će nastupiti 343 natjecatelja iz 42 države.

“Pozvali smo za ovo prvenstvo sedam muškaraca i osam djevojaka. Mahom su dobile priliku mlađe djevojke, mislim da je to u ovom trenutku puno bolje nego staviti neke starije dizačice, koje su kvalitetne, ali ovo je prilika da se one nešto neiskusnije upoznaju s velikim natjecanjem. Od Amara Musića očekujemo najbolji rezultat, ali konkurencija je jaka, dolaze osvajači olimpijskih, svjetskih i europskih medalja”, izjavio je izbornik Boško Čavka.

Amar Musić je u kategoriji do 85 kilograma sigurno među 10 u Evropi u ovom trenutku. Što se evropskih prvenstava tiče najkvalitetniji rezultat je ostvario prije šest godina u ruskom Kazanu kada je bio šesti.

Šesnaest godina sam u ovom sportu, a ovo mi je sigurno najdraže natjecanje jer nastupam u svom gradu. Nadam se A finalu, dat ću sve od sebe da napravim što bolji rezultat. Konkurencija je velika, a najveći broj natjecatelja je baš u mojoj kategoriji, dok je bar njih deset spremno za medalju Kada si u svom gradu, to ti daje poseban poticaj i vjetar u leđa, udari te adrenalin i sigurno će mi to biti dodatni impuls”, kazao je Amar Musić.

Na jednom ovako velikom natjecanju iskustvo će stjecati 17-šnja Splićanka Karmen Budiša. Nastup na Gripama je za nju pravi izazov.

“Još uvijek sam juniorka, ovim natjecanjem probijam led i ovo je prilika za učenje i skupljanje iskustva. Zadovoljna bi bila s osobnim rekordom. S dizanjem utega sam počela prije tri godine, a u ovaj sport me privuklo pomicanje granica i dokazivanje samoj sebi”, rekla je Karmen Budiša.