Hajduk slavio na Maksimiru

0

Hajduk je 27. sezonu Hrvatske nogometne lige otvorio na Maksimiru gdje je nadigrao Lokomotivu s 3:1 (1:0). Strijelci su bili Ohandza, Erceg i Nižić.

Prvu veliku priliku Hajduk je imao u 16. minuti. Pešić je ubacio s desnog krila, a Kožulj s 5 metara glavom poslao loptu preko gola. Udarac iz daljine u 22. minuti je oprobao Radošević, u 30. i debitant Fomitschow, ali ni oni nisu bili dovoljno precizni. U idealno vrijeme, u smiraj prvog poluvremena, Hajduk je poveo. Erceg i Hamza su u 44. minuti pripremili priliku za Ohandzu koji je u kaznenom prostoru između Datkovića i Kolingera lijevom nogom primio loptu, a desnom je poslao u suprotni, donji desni kut Radelić Žarkova.

Već nakon minute i pol u nastavku, Lokomotiva je izjednačila. Na ubačaj Majera iz slobodnog udarca s lijeve strane, Karačić je izbjegao zaleđe, ubacio se ispred Fomitchowa i glavom pogodio mrežu. U 54. je Hajduk još jednom poveo. Ohandza je oteo loptu na centru, dao je na desnu stranu za Ercega, koji je ušao u kazneni prostor, zavaljao Kolingera i ljepim udarcem desnom nogom preko Radelić Žarkova plasirao loptu u malu mrežu. Odlučio je Carillo sačuvati Hamzu i Ercega za uzvrat s Levskim u Sofiji, poslao je s klupe u igru Šehića i Jandreka. U 71. je Kolar mogao izjednačiti, ali je Stipica obranio njegov udarac glavom s pet metara. Kožulja su uhvatili grčevi pa je 15 minuta prije kraja ušao i Vlašić. Sve dvojbe oko pobjednika otklonio je u 87. minuti Zoran Nižić. Korner je s desne strane izveo Radošević, a kapetan Hajduka je nadskočio Capana i glavom sa 6 metara pogodio po sredini gola. S druge je strane Capan bio sam na 15 metara, ali je na pas Kolara tukao vrlo neprecizno.

Hajduk je prvi put zaigrao u crnom trećem dresu na kojem su ispisana imena navijača s uplaćenih minimalno 1911 kuna u prvoj akciji projekta prikupljanja novca za otkup dionica od tvrtke Tommy. Sastav: StipicaJuranović, Nižić, Lopez, FomitschowRadošević, Kožulj (od 77. Vlašić), Hamza (od 63. Šehić) – Pešić, Erceg (od 68. Jandrek), Ohandza.