Hajduk na Malti otvara novu sezonu

0
Foto: Robert Matić/ hajduk.hr

Hajduk u 18 sati u Ta’ Qaliju na Malti igra prvu službenu utakmicu u novoj sezoni. Protivnik Bijelima u prvom kolu kvalifikacija za UEFA Europa ligu je Gzira United.

Što se tiče atmosfere, kroz razgovore i što vidimo po nekakvom osjećaju mislim da su dečki spremni za utakmicu. Dolazi nam malo prerano jer smo nepunih mjesec dana u pripremnom periodu. Ali kada smo osmišljavali plan i program priprema uračunali smo ovu utakmicu. Naravno, ne potcjenjujući protivnika. Imamo maksimalni respekt za svakog protivnika, pa tako i za našeg domaćina, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Pripreme su odrađene koliko-toliko dobro s obzirom na događanja koja su nas pratila. Ekipa je bez obzira na to reagirala OK. Uvijek, naravno, može bolje, ali s obzirom na okolnosti i malo dana za pripremu mislim da smo u ovom trenutku relativno dobro spremni. Klima je ista nama i njima, moramo se ostaviti tih floskula. Njima je to možda olakotna okolnost jer su domaćini. Vratili smo se s Pohorja, tamo je klima drugačija, međutim nadam se da će odlučivati nogomet. Način igre, kako ćemo se prilagoditi klimi i bolje izgledati na terenu. Već početkom utakmice će se to vidjeti, dodao je Oreščanin.

Mala otegotna okolnost je manjak informacija o protivniku. Gledali smo neke njihove utakmice iz travnja i svibnja, ali su imali sad nekoliko transfera. Još skupljamo informacije. Ali način na koji mi treniramo i funkcioniramo od prvog dana je da se fokusiramo na sebe. Da gledamo stvari koje se mogu događati na terenu bez obzira na protivnika. Da igrači znaju čitati i donositi odluke na stvari koje se događaju na terenu, a ne kao protivnik. To nas čini spremnim. Smatram da ćemo na taj način reagirati bilo gdje, ne samo tu na Malti, i da ćemo opravdati ulogu favorita, zaključio je Oreščanin.