Zračna luka Brač sprema se za turističku sezonu

0
Foto: http://airport-brac.hr

Beč, Ancona, Bruxelles, Pariz, Bari, Linz…gradovi su iz kojih će putnici ove godine slijetati na aerodrom Brač.

Da bi veliki zrakoplovi mogli povezati naš srednjedalmatinski otok s europskim gradovima, sada se radi na produženju piste. Direktor Tonči Peović:
Ide se na produženje piste prema južnoj strani, prema Bolu. U tijeku su radovi , kako bi se već za ovu sezonu pripremila pista u dužini 1760 metara što je dostatno za avione na mlazni pogon do  150 sjedala. Nadam se da ćemo sve radove, uključujući signalizaciju i rasvjetu piste ,završiti do kraja travnja, najkasnije do kraja svibnja, jer nam tada kreću letovi iz Belgije i Francuske.

Na Brač će slijetati i domaći prijevoznik “Croatia airlines” dva puta tjedno, utorkom i subotom iz Zagreba, a interes postoji i kod tzv. “lowcost” prijevoznika:
Strateška je odluka da se zrakoplovna infraturktura pripremi za one prijevoznike koji imaju interesa letiti prema Braču. A to su , osim tradicionalnih prijevoznika u charteru “TUI”  i nacionalni prijevoznici koji su do sad letili prema otoku, otvaranje Brača prema lowcost prijevoznicima kao što je njemački “Eurowings”, odnosno bivši “Germanwings”.

Prošle godine broj putnika rastao je za 40 posto, a ove sezone ih očekuju između 25 i 30 tisuća . Svoju šansu vide u činjenici da je splitski aerodrom zagušen naročito vikendima, a kad pistu produže na 2 tisuće i 300 metara, dobit će i 100 tisuća putnika godišnje.