Košarkaški derbi na Baldekinu

0

Četiri kola su ostala do kraja regularne sezone Hrvatske košarkaške lige.

Vodeći Split u 19.00 sati na Gripama dočekuje Zagreb, koji je Žutima nanio jedan od tri poraza ove sezone. Splićani su favoriti u ovom susretu prvenstveno jer igraju na svom parketu, a Zagrebu će nedostajati njihov najbolji igrač Luka Božić. Dvije pobjede u preostala četiri kola Splitu bi trebale biti dovoljne za zadržavanje startne jedinice uoči doigravanja.

“Čeka nas jedna teška, ozbiljna utakmica u kojoj sebi nećemo moći dopustiti da igramo lošu obranu.Imamo četiri kola do kraja i idemo po utakmicu po utakmicu kako smo išli i do sada. Trudit ćemo se da svaku narednu utakmicu damo svoj maksimum i da popravimo igru. Doigravanje smo odavno osigurali i ono što sada želimo je da potvrdimo mjesto među prve četiri momčadi”, kazao je trener Splita Ivica Skelin.

Glavna uzdanica Splita ove sezone je rutiner Mate Kedžo koji je s 15 koševa u prosjeku najbolji strijelac momčadi s Gripa.

Mislim da će to biti jedna iznimno teška utakmica jer je Zagreb u zadnje vrijeme podigao formu. Zagreb je popunjen vrlo kvalitetno na svim pozicijama iako imaju smanjenu rotaciju igrača. Morati ćemo igrati puno bolje nego zadnje dvije utakmice na Gripama protiv Vrijednosnica Osijek i Škrljeva kada smo imali previše crnih rupa. Ipak sve ovisi o nama,ako damo svoj maksimun siguran sam da ćemo pobijediti Zagreb”. rekao je Kedžo koji nije igrao prvu utakmicu u dvorani Trnsko.

Veliki derbi 23. kola igra se na Baldekinu. U 17.00 sati drugoplasirani Šibenik protiv trećeplasiranog Jollya. U prvom dijelu lige Jolly je dobio,a čini se da je u ovom trenutku Šibenik u boljoj formi. U svakom slučaju prava poslastica za sve ljubitelje košarke u Šibeniku.

“Bliži nam se završnica prvenstva i svaka utakmica je bitna, tako i ova. Gradski derbi uvijek privlači posebnu pozornost. Nadam se punoj dvorani, kvalitetnoj košarci i po mogućnosti boljem ishodu nego u prvoj utakmici. Znamo se jako dobro, treniramo u istoj dvorani tako da će presuditi dnevna forma i veća inspiracija pojedinaca”, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Šibenika Vladimir Anzulović.

“Ne bi imao ništa protiv da i ovaj derbi bude na jednu loptu. Da bude zanimljivo, neizvjesno, baš prava košarkaška fešta. Sigurno da utakmica dosta znači i nama i njima. Mislim da smo spremni i očekujem jednu neizvjesnu i tvrdu utakmicu. Jedini problem za nas je ozljeda Šime Špralje“, kazao je trener Jollya Ivan Velić.

Košarkaši Alkara u 19.30 sati dočekuju Zabok. U slučaju trijumfa Sinjani će i definitivno osigurati ostanak u ligi. Trenutno imaju dvije pobjede više od pretposljednje Hermes Analitice te četiri više od praktički već drugoligaša riječkog Kvarnera.

“O porazu uopće ne razmišljam jer želim u potpunosti mobilizirati svoju momčad da pobijedimo i ne razmišljamo o drugim rezultatima do kraja lige. Zabok se pojačao i sada su vrlo jaki. Dobili su Jolly, dolaze sigurno motivirani baš kao što smo i mi”, riječi su trenera Alkara Damira Milačića koji na kraju sezone napušta Sinj i odlazi u Belgiju gdje je pronašao novi trenerski angažman.