Split dočekuje Osijek, Jolly Cedevitu

0

Započinje doigravanje za košarkaškog prvaka Hrvatske.

U prvim utakmicama četvrtfinala u srijedu u 18.00 sati se sastaju SplitVrijednosnice Osijek i JollyCedevita. Osiječani na Gripe stižu bez ponajboljeg igrača Kature i svakako će im posao zbog toga biti otežan. U sva tri međusobna susreta ove sezone slavili su Splićani koji su favoriti i večeras.

“Zadnju utakmicu protiv Osijeka smo igrali prije mjesec i pol dana. Pobijedili smo ih u vrlo neizvjesnoj završnivi. Moramo izvući pouke iz te utakmice i puno bolje se postaviti. Primali smo puno laganih poena, imali problema s igrom jedan na jedan. Moramo igrati na drugi način nego smo igrali tada. Ovo je play-off i najvažnije je doći do dvije pobjede”, kazao je trener Splita Ivica Skelin.

U isto vrijeme vrlo zanimljivo će biti u Šibeniku. Jolly kontra Cedevite također četvrti put u sezoni. Branitelj naslova iz Zagreba dobio je dvije od tri utakmice, a na Baldekin stižu bez Amerikanaca Ryana Boatrighta i Ra’Shada Jamesa te Luke Babića i Marka Arapovića.

“Igramo sa najtežim mogućim protivnikom i bez obzira što imamo prednost domaćeg parketa, oni su favoriti u ovoj seriji. Mi možemo ući rasterećeno u ove utakmice i ne možemo previše toga izgubiti. Ta psihološka prednost je sigurno na našoj strani. Naravno da je njihova prednost kvalitet koji posjeduju bez obzira na izostanke nekih igrača. Od svojih igrača samo tražim da daju sve od sebe i ništa više”, izjavio je trener Jollya Ivan Velić.

Preostala dva četvrtfinalana para igraju se sutra (četvrtak). U 18.00 sati ŠibenikZagreb te u 20.00 sati svakako derbi prve runde play offa CibonaZadar.