Monaco dočekuje Juventus

0

Monaco i Juventus u 20.45 sati igraju prvu utakmicu polufinala nogometne Lige prvaka.

Francuzi su najugodnije iznenađenje ovog natjecanja, a slijede im okršaji protiv Juvea koji ove sezone želi otići do kraja. Talijanski sastav ima kvalitetu za to, iskusniji od Monaca i sigurno da im pripada uloga favorita.

“Vjerujem kako ćemo dati gol Juventusu. Zabili smo tri u Dortmundu, tri u Manchesteru, dva kod Tottenhama. No, treba isto tako priznati da je Juventus drukčija momčad od Dortmunda ili Cityja. Ti klubovi više vole napadački nogomet i manje su fokusirani na obranu.Najveća snaga Juventusa je njegova kultura pobjeđivanja. Posebno su dobri u obrani jer se znaju braniti organizirano i čvrsto. Međutim, opasni su i prema naprijed”, kazao je trener Monacoa Leonardo Jardim.

“Monaco igra s mnogo brzine i radi se o vrlo različitoj momčadi od one s kojom smo se susreli prije dvije godine. Leonardo Jardim je napravio nevjerojatan posao. Oni su u polufinalu Lige prvaka, a u nacionalnom su prvenstvu ispred PSG-a koji su bili jedni od najvećih favorita za osvajanje Lige prvaka. Statistika govori da je lako zamisliti kako će se utakmica odvijati, no nogomet je nepredvidiv. Monaco teži postizanju mnogo golova u završnicama, stoga moramo imati velik respekt prema njima. Moramo biti svjesni da obje utakmice moramo odigrati maksimalno jer nas čeka vrlo komplicirani suparnik”, riječi su trenera Juventusa Massimiliana Allegrija.