Nakon poraza od Bayerna košarkaši Zadra večeras dočekuju CSKA

0
Foto: pixabay.com

Uoči početka nove sezone košarkaši Zadra predstavili su se navijačima utakmicom protiv Bayerna na Zadar Basketball Tournamentu.

Usprkos trudu i velikoj borbenosti, domaćini nisu uspjeli izboriti pobjedu, a susret je završio rezultatom 78:68 za Bayern.

Bavarce su predvodili Nihad Đedović s 20 koševa, te Maik Zirbes s 13 poena i sedam skokova. Kod Zadra je sa 14 koševa (4 trice) najbolji bio novo pojačanje Luka Božić, a uz njega su dobar dojam ostavili i Kristijan Krajina s 11 koševa i sedam skokova, te Ive Ivanov i Domagoj Vuković koji je na kraju susreta s nekoliko atraktivnih zakucavanja digao publiku na noge.

“Nismo ušli dobro u utakmicu, što pripisujem prilagodbi na kvalitetu protivnika. Kasnije smo zaigrali puno bolje i mogu reći da smo odigrali kvalitetnu utakmicu s kojom možemo biti zadovoljni, pogotovo jer smo bili znatno oslabljeni neigranjem Vladovića i Knowlesa. Volio bih više ovako jakih utakmica. Luka Božić je odigrao jako dobro, pogotovo kad uzmemo u obzir da je s nama tek dva dana. Unio je sjajnu energiju i već sada pokazao da će biti sjajno pojačanje. Vuković je pokazao da ima potencijala na poziciji krila, pogotovo u obrambenom dijelu i skok igri”, rekao je trener Zadar Aramis Naglić.

Drugog dana turnira u petak 17.30 sati se sastaju prvak Evrope turski Fenerbahce Dogus i njemački prvak Brose Bamberg. Nakon njih, u 20 sati zaigrat će Zadar i CSKA Moskva dok Bayern i Khimki imaju slobodan dan.