Najveće uspješnice Tereze Kesovije na jednom mjestu

0
Foto: Youtube/Screenshot

Objavljen je album “50 originalnih pjesama” jedne od naših najznačajnijih i najboljih pjevačica, Tereze Kesovije. Box set, za koji je naslovni crtež napravio poznati hrvatski strip crtač Dubravko Mataković, sadrži 3 CD-a s ukupno 50 velikih hitova.

CD-i su podijeljeni kronološki, pa se na prvom nalaze najveće Terezine uspješnice iz razdoblja od 1962. – 1975. godine, na drugom od 1975. do 1989. godine te na trećem od 1990. do 2003. godine. Među pedeset pjesama nalaze se neke od najljepših Terezinih pjesama kao što su “Nima Splita do Splita”, “Parkovi”, “Larina pjesma”, “Nono, dobro moj nono”, “Prijatelji”, “Sviraj mi, sviraj”, “Što je ostalo od ljubavi”, “Moja posljednja i prva ljubavi”, “Stare ljubavi”, “Dubrovačka zvona”, “Pred tvojim vratima” i mnoge druge.

Jedna je od rijetkih izvođačica koja je na Eurosongu nastupila za dvije zemlje – za Monako i za Jugoslaviju. Rasprodala je koncerte ne samo u Francuskoj, nego i u Sovjetskom Savezu, Španjolskoj, Kanadi, Rumunjskoj, Peruu, SAD-u, stigla je i do Teherana i Bejruta.

Kompilaciju “50 originalnih pjesama” Tereze Kesovije po cijeni od 99 kuna pronađite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.