Ana bez medalje

0

Drugog dana Europskog taekwondo prvenstva u Montreauxu, Ana Zaninović zaustavljena je u četvrtfinalu u kategoriji do 53 kilograma.

Ana je kao prva nositeljica u prvom kolu bila slobodna, da bi u drugom vrlo tijesno s 9:8 svladala Rumunjku Marianu Malinu Mihaila. U četvrtfinalu je Ruskinja Tatjana Kudašova s 3:0 zapriječila Ani put ka medalji.

Lovre Brečić (-63 kg) je svladao predstavnika Kosova Qëndrima Sejfijaja sa 6:5. Potom je izgubio od Poljaka Jaroslawa Mecmajera s 5:8.

Deni Andrun Razić (-63 kilograma) svladao je u 1. kolu Bugarina Mitka Džordževa sa 6:5. U drugom je kolu izgubio od Talijana Simonea Crescenzia s 10:13.

Bruna Vuletić (-57 kg) pobijedila je Francuskinju Claru Mallien sa 6:1. Potom je izgubila od Šveđanke hrvatskih korijena Nikite Glasnović s 0:3.

Marko Mutak (-68 kg) zapeo je na prvoj prepreci, Grku Konstantinosu Chamalidisu, s 8:9.

Piero Marić (-68 kg) također je eliminiran u svojoj prvoj borbi. Francuz Jean-Francois Sarr bio je bolji od njega s 12:6.

Podsjetimo, prvog dana Europskog prvenstva Lucija Zaninović osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 49 kilograma. U subotu će na tatami izaći Toni Kanaet do 74, Luka Horvat do 80, Marina Sumić do 62 i Matea Jelić do 67 kilograma.