Poslušajte singl skupine Mayales – “Roadie” feat. Tereza Kesovija

0

Godinu dana od objavljivanja prvog najavnog singla „Danas smo happy“ s trećeg nadolazećeg albuma, Mayales predstavlja novu pjesmu „Roadie“.

Podjednako drugačije od svega što smo u domaćem eteru navikli čuti, i pjesma „Roadie“ kao da se natječe iznenaditi slušatelja glazbom kakva se u modernom popu 21. stoljeća i očekuje.

Laboratorij zvuka Petra Beluhana i Vlade Mirčete neumorno traži još nešto osim vrhunske pjesme, aranžmana i produkcije, na primjer suptilnu provokaciju i propitivanje fenomena povjerenja domaće publike prema glazbi koja zvuči svjetski, a otpjevana je na hrvatskom. Za razliku od brzog retro pop rock singla „Danas smo happy“, pjesma „Roadie“ priziva disco zvuk baziran na neobičnom tekstu i vokalu koji se obraća iz ženskog roda te snažnom mantričnom groouve-u koji bi mogao podsjetiti na veliki uspjeh davnog singla „Mogu i sama“ iz 1997. godine. Za razliku od onda kada su pjesme Mayalesa nosili senzacionalni vokali Valerije Nikolovske i Kristijana Beluhana, ovdje se nastavlja „strategija“ oslanjanja na neobičan vokal Petra Beluhana kojem će na pompoznom finalu „uskočiti“ neponovljiva Tereza Kesovija fantastičnim recitalom na francuskom jeziku. Album je i dalje na stolu traženog producentskog dvojca Jure i Pavla iz Svadbasa s kojima Mayales studiozno gradi zvuk svojeg trećeg albuma očekivanog za kraj 2016. godine.