Gretta predstavili novi singl – „Tobogan“

0

Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja “Tobogan”, prvi singl s nadolazećeg, petog studijskog albuma!

Nova pjesma donosi i nekoliko noviteta, koji su osvježili prepoznatljiv Grettin zvuk – svestrani Chubi uz pjevanje i sviranje gitare ovaj put svira i synth, a Gretta je u ovu pjesmu uključila i za njih potpuno novi instrument – ukulele.

https://www.youtube.com/watch?v=HhejJzr6bJg

U pjevanju pratećih vokala je sudjelovao i Suba iz Hladnog piva, prijatelj benda, koji je pjevanjem uljepšao pjesmu. Svojom nevjerojatno pozitivnom energijom, snimanje je učinio nezaboravnim. Još jedna posebnost “Tobogana” je to da je cijeli bend pjesmu snimao zajedno i uživo.

Glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, koji je zajedno s Stuartom Martinom u New Yorku napravio i miks, a autor fotografije s naslovnice singla je Fulvio Vidić.

Tobogan je veselo – nostalgičan singl nastao u ljetnim mjesecima. Pjesma nam se toliko svidjela da nismo mogli dočekati da je snimimo. Nazvali smo Skansija i rekli mu: ‘Sutra dolazimo u studio, sve ćemo snimiti uživo, ti samo stisni tipku REC.’. Veliko hvala Subi na gostovanju na ovom singlu!,  kaže Hrvoje Medanić, gitarist Grette i jedan od autora pjesme.

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma te brojne uspješne singlove i spotove. Osvojili su Porin, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bezičnim slušalicama). Aktualni su pobjednici Karlovačko RockOff festivala.

Grettu možete poslušati uživo u četvrtak, 29.9. u zagrebačkom KSET-u gdje nastupaju na festivalu Velika rock eksplozija #9.