Kalinić dva gola, Brozović pocrvenio

0
Foto: fiorentina.it

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Kalinić bio je dvostruki strijelac za Fiorentinu, koja je u Liberecu nadigrala Slovan s 3:1. Interov Marcelo Brozović je isključen.

Kalinić je visoku golgetersku formu potvrdio već u prvoj četvrtini susreta. Zgodicima u 8. i 23. minuti otvorio je Fiorentini put do pobjede u gostima kod momčadi koja je prošle sezone Hajduku pred nosom zalupila vrata UEFA Europa lige. Teren je napustio u 53. minuti, dok je Milan Badelj odradio svih 90. Fiorentina je sa 7 bodova iz tri utakmice na čelu skupine, tri boda ispred PAOK-a i Qarabaga, dok Slovan ima tek jedan bod.

Inter je svladao Southampton 1:0 golom Candreve u 67. minuti. Deset minuta kasnije, Marcelo Brozović zaradio je drugi žuti karton. Ivan Perišić ušao je u igru u 86. minuti. Interu su ovo prvi bodovi, čime je uhvatio priključak i zadržao izglede za prolaz. Sparta nakon pobjede u Izraelu ima 6 bodova, Southampton i Hapoel Beer Sheva po 4, a Inter 3.

Od ostalih utakmica izdvajamo: Šahtar Donjeck-Gent 5:0 (Srna je igrao 90, Eduardo zadnjih 10 minuta), Celta Vigo-Ajax 2:2, Manchester United-Fenerbahče 4:1, Roma-Austria Beč 3:3 (domaći su do 82. minute vodili 3:1), Mainz-Anderlecht 1:1, Salzburg-Nica 0:1 i AZ Alkmaar-Maccabi Tel Aviv 1:2.