‘Blackstar’ Davida Bowieja najprodavaniji album u Hrvatskoj u 2016!

0

Objavljena lista najprodavanijih albuma (HDU)!

Album Blackstar Davida Bowieja najprodavanije je inozemno izdanje u Hrvatskoj u 2016. godini (podaci HDU).

Na trećem je mjestu iz Sony Music kataloga hvaljeni i posljednji studijski album Leonarda Cohena You Want It Darker.

Skeleton Tree, Nick Cave & The Bad Seeds (Kobalt/Matrix/Menart) je na devetom mjestu najprodavanijih albuma. Osim što su ta tri izdanja u top deset najprodavanijih u Hrvatskoj, oni su ujedno i u vrhu najboljih albuma po izboru domaćih i svjetskih glazbenih kritičara.

David BowieNažalost, sva tri albuma je obilježila smrt – David Bowie je kroz album najavio svoju smrt i umro 10. siječnja 2016., odnosno dva dana nakon objavljivanja albuma i njegovog 69. rođendana. Osim njegovog posljednjeg studijskog albuma, ove smo godine dobili i sjajno izdanje Lazarus (Original Cast Recording), glazbu koju je napravio za mjuzikl “Lazarus”.  Uz njegove poznate pjesme koje su sjajni glumci otpjevali u predstavi, objavljene su i tri nikad objavljene pjesme u izvedbi Davida Bowieja.

Leonard Cohen nas je također napustio ubrzo nakon svojeg rođendana i objavljivanja albuma. Umro je 7. studenoga 2016. Skeleton Tree je obilježila prerana smrt sina Nicka Cavea – njegov sin Arthur je 2015. preminuo nakon pada sa stijene.