Alkar traži ostanak, Šibenik 4. mjesto

0
Foto: Radio Dalmacija

Alkar u 19.30 u Sinju dočekuje Šibenik u najvažnijoj utakmici sezone za obje momčadi. Ulog je ipak daleko veći za Alkar kojem treba jedna pobjeda za ostanak u HT Premijer ligi, dok Šibenik želi osigurati najmanje 4. mjesto prije doigravanja.

Alkar je za milimetar ostao bez pobjede protiv Cibone, pobjednička trica proglašena je ubačajem za 2 poena, a potom je u drami produžetka tricom svladao Hermes Analiticu u Zagrebu. Kad su pomislili da su prebrinuli brigu zvanu ostanak, Sinjane je presjekla pobjeda Jazina Arbanasi protiv Škrljeva, pa im treba još jedna pobjeda u posljednja tri kola. Kako nakon Šibenika idu u Osijek, a potom dočekuju Zadar, jasno je da je domaći dvoboj sa Šibenikom najveća prilika za to. Hermes Analitica i Alkar imaju jednu pobjedu više od Jazina Arbanasi, dvije od Zagreba i tri od već otpisane Ribole Kaštela.

Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Šibenik i pred svojim navijačima osiguramo ostanak. Ovo nam je velika prilika iako je Šibenik jako dobra, mlada, potentna ekipa. Puno trče i igraju agresivnu obranu. Dobro smo trenirali, pripremili smo se i vjerujem da neće biti problema. Atmosfera u svlačionici je puno bolja nego kad sam došao, ali posao još nije završen, moramo ostati maksimalno fokusirani, odraditi ovu utakmicu na pravi način, a nakon toga zaključiti sezonu. Siguran sam i u podršku Maligana, bili su odlični protiv Cibone, a podržali su nas i u Zagrebu protiv Hermes Analitice. Nadam se da će i večeras biti uz nas, rekao je za Radio Dalmaciju trener Alkara Srđan Helbich.

Šibenik ima 6 poraza, jednako koliko i Cibona, ali nakon Sinja čeka Cedevitu pa ide u goste Zagrebu. Prijeti mu Split koji ima 8 poraza, a gostuje u Škrljevu i Kaštelima pa dočekuje Jazine.

Čeka nas teška utakmica. Alkar je podigao formu promjenom trenera, a dva Amerikanca su njihovi najbolji igrači. Respektiramo momčad Alkar i njihove navijače koji su jedni od najvatrenijih u Hrvatskoj. Bit će to pravi test za moje momke, vidjet ćemo hoće li podleći pritisku ili će odigrati pravu mušku utakmicu, kazao je trener Šibenika Vladimir Anzulović.