Austrija odbila primiti izbjeglice od Slovenije

0
Foto: arhiva

Zbog jačanja mjera sigurnosti nakon procjena o mogućim terorističkim prijetnjama pred Novu godinu Austrija je zadnjih dana odbila  primiti od Slovenije veći broj izbjeglica i migranata koji se nisu mogli identificirati, potvrdila je u utorak slovenska policija.

Austrija je zadnjih dana podigla stupanj ugroženosti, te povećala kontrolu ulazaka“, kazao je glasnogovornik slovenske policije Drago Menegalija, potvrdivši da je ta zemlja odbila tri autobusa iz Slovenije s oko 150 izbjeglica i migranata zbog problema s njihovom identifikacijom što predstavlja sigurnosni rizik.

Migrante je Austrija odbila primiti jer nisu željeli sudjelovati u postupku kojim je trebalo utvrditi njihov pravi identitet i zemlju iz koje dolaze, pa su smješteni u izbjeglički centar u Postojni, kazao je Menegalija koji navodi da je riječ o privremenom rješenju i da se nada da će oni moći ući u Austriju kad se ustanovi njihov pravi identitet.

Televizijska postaja POP-TV navodi kako je pravi razlog odbijanja skupine izbjeglica i migranata to što su Austrijanci tijekom  ispitivanja njiihova  identiteta utvrdili da nisu iz Siriije, kako su su tvrdili, nego većinom iz Maroka i Irana.