Belgija: “Muškarac sa šeširom” još nije pronađen

0
Foto: Wikipedia

Belgijska policija je primila 51 dojavu nakon poziva građanima da pomognu u identificiranju trećeg napadača, “muškarca sa šeširom” osumnjičenog za bombaški napad prošlog utorka u bruxelleskoj zračnoj luci Zaventem.

U priopćenju savezne policije govori se o 51 dojavi i ističe da “muškarac sa šeširom” još nije pronađen.

Dva dana nakon terorističkih napada u Bruxellesu, policija je uhitila tri osobe ispred Palače pravde u Bruxellesu. Dvije su brzo puštene, a Faycal Cheffou je zadržan. Taksist koji je dovezao trojicu terorista u zračnu luku vjerovao je da je u njemu prepoznao “muškarca sa šeširom”, ali se ubrzo pokazalo da za to nema dokaza.

Ni nakon tri dana u pritvoru nije bilo službene potvrde da je  Faycal Cheffou osoba koja je u zračnoj luci ostavila na kolicima torbu s eksplozivom i pobjegla s mjesta prije napada.

U ponedjeljak prije podne policija je objavila video snimku iz zračne luke pozivajući sve koji bi mogli prepoznati tu osobu da se jave, iz čega je odmah bilo jasno da Cheffou nije taj kojeg traže. Njegov odvjetnik Olivier Martins izjavio je u utorak belgijskim medijima da je Cheffou imao uvjerljiv alibi da u vrijeme napada nije bio u zračnoj luci nego kod kuće.