Bjelanović više nije sportski direktor Hajduka

0
Foto: NK Hajduk

Saša Bjelanović više nije sportski direktor Hajduka.

Podnio je ostavku koja je navodno prihvaćena te nakon godinu i pol dana odlazi s Poljuda. Ostavku je podnio u srijedu, no u dogovoru s predsjednikom Uprave Damirom Brbićem odluka je trebala biti objavljena tek nakon utakmice Hajduka i Osijeka. Vijest je ipak stigla do medija, a naknadno i službeno potvrđena iz Hajduka.

Priopćenje iz Hajduka donosimo u cijelosti!

Saša Bjelanović više nije sportski direktor Hajduka. Funkciju voditelja sportskog segmenta Kluba obavljao je od svibnja prošle godine, a predsjedniku Uprave Marinu Brbiću ponudio je mandat na raspolaganje koji je na koncu i prihvaćen od strane čelnika Bijelih.

– Hvala svim suradnicima, radnoj zajednici i navijačima Hajduka. Funkcija koju sam obavljao u proteklom razdoblju bila je iznimno odgovorna i zahtjevna. Hvala Klubu na povjerenju koje mi je pružio, ali smatram da je došlo vrijeme za rastanak. Ostajem vjerni navijač, Hajduku želim svu sreću u nastavku sezone, kao i svome nasljedniku. – poručio je sada već bivši sportski direktor na odlasku iz Kluba.

– U okviru razgovora o daljnjem kadrovskom jačanju Kluba na svim razinama, od igrača pa do Uprave, sportski direktor je stavio svoj mandat na raspolaganje, a ja sam mu se na koncu iskreno zahvalio na dosadašnjoj suradnji. Imamo dobru momčad, ali prostora za poboljšanje i daljnji napredak, uključujući i ulazne i izlazne transfere, uvijek ima. Budući da nam uskoro predstoji zimski prijelazni rok, usuglasili smo se da je najbolje da novi sportski direktor predstavi novu sportsku politiku koja će biti provedena u skladu s klupskom. Želeći ostaviti dovoljno vremena za odabir novog kandidata, a potom i dovoljno vremena novom sportskom direktoru za pripremu prijelaznog roka, odlučili smo se za okončanje dosadašnje suradnje. – rekao je predsjednik Uprave Marin Brbić te dodao kako će javnost biti obaviještena o daljnjim potezima i rješenjima…

– U ovom trenutku imamo nekoliko otvorenih opcija za novog voditelja sportskog segmenta, a po usklađenju planova kandidata s planovima Kluba i okončanju razgovara, uslijedit će imenovanje o čemu ćemo naravno i obavijestiti javnost. Svjesni smo da nemamo baš puno vremena, ali nećemo srljati jer najvažnije je odabrati kandidata koji će se pokazati kao najbolje rješenje za Klub, kao što je i odabir Bore Primorca za voditelja Akademije HNK Hajduk ”Luka Kaliterna”. 

Nakon uspostave financijske stabilnosti Kluba, posebna pažnja vodit će se pri odabiru novog voditelja sportskog segmenta….

– Saši se iskreno zahvaljujem na predanom radu i vrlo korektnoj suradnji u teškim vremenima, obilježenim čestim izmjenama klupskog vodstva i trenera. Nakon uspostave financijske stabilnosti na redu je uspostava stabilnosti i u sportskom segmentu, a osoba na vrhu sportske piramide svakako je sportski direktor, pa shodno tome i posvećujemo posebnu pažnju. – podvukao je na kraju čelni čovjek Kluba.