Croatia Bol Open: Mrdeža prva u osmini finala

0

Tereza Mrdeža u rekordnom je roku bez izgubljenog gema ušla u osminu finala WTA turnira Croatia Bol Open. Ana Biškić je eliminirana.

Mrdeža je za samo 47 minuta dala biciklu indijskoj kvalifikantici Prarthani Thombare – 6:0, 6:0. Pritom je u 12 gemova izgubila samo 14 poena. Sljedeća protivnica bit će joj Rumunjka Alexandra Cadantu.

Odigrala sam od početka do kraja odlično, bez greške. Znala sam da me s druge strane mreže čeka igračica specijalizirana za parove, koncentrirala sam se da odradim meč u što je moguće kraćem roku da se mogu rekuperirati za nastavak turnira. Sviđa mi se u Bolu, ovo je ipak naš turnir. Uvjeti su odlični, fenomenalni, sve nam je blizu. Nadam se da ću ponoviti prošlogodišnji rezultat, pa čak i biti bolja (lani je u četvrtfinalu Mrdeža izgubila od Ane Konjuh, op. a.). Dobro se osjećam, u dobroj sam formi i nadam se da ću iz meča u meč igrati sve bolje i bolje, izjavila je Tereza Mrdeža nakon prvog meča u Bolu.

Kvalifikantica Ana Biškić također se nije na terenu zadržala niti sat vremena. Izgubila je od Makedonke Line Gjorcheske s 1:6, 1:6 za 54 minute. U oba je seta Biškić osvojila prvi gem (u drugom setu na servis protivnice!), a Gjorcheska preostalih 6.

U srijedu će na teren Ajla Tomljanović s Grkinjom Marijom Sakkari i Tena Lukas protiv Švicarke Xenije Knoll, koja je prošle godine u Bolu osvojila turnir parova s Petrom Martić.

Znam Xeniju prilično dobro, imale smo već jedan okršaj prije godinu dana iz kojeg sam ja izašla kao pobjednica. Očekujem isto i ove godine. Nakon promjene trenera za sada sam zadovoljna formom, krenuli smo s nekoliko lakših turnira, a posljednjih 6 tjedana sam posvetila pripremama za Bol i nadam se najboljem. Bilo bi najljepše kada bi jedna od nas Hrvatica osvojila turnir, rekla je za Radio Dalmaciju Tena Lukas.