Dan vaterpola: pet prvenstvenih utakmica u Poljudu!

0
Foto: Radio Dalmacija

Dan vaterpola kakav Split ne pamti. Od 14 do 22 sata će se u malom bazenu SC Poljud odigrati pet prvenstvenih utakmica, među kojima je i derbi Jadran-Jug CO!

Program u 14 sati otvaraju vaterpolistice splitske Bure i šibenske Viktorije.

Startali smo s dvije pobjede. Opet imamo mladu, poletnu ekipu, željnu dokazivanja. Vratila nam se Tereza Balić iz Zagreba, doveli smo jednu curu iz Juga koji se nažalost ugasio. Opet ćemo biti ozbiljna prijetnja konkurentima. Viktoria je isto skup mladih cura koje dobro rade i treniraju. U početku će biti teška utakmica jer su cure mlade i imat će tremu na prvoj domaćoj utakmici. Ali naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, rekao je za Radio Dalmaciju trener Bure Milivoj Savin.

U 15.20 se u 3. kolu Hrvatske lige sastaju vaterpolistice POŠK-a i Mursa/Marsonije, ekipe sastavljene od igračica osječke Murse i Marsonije iz Slavonskog Broda.

To je objektivno najslabija ekipa u ligi. Nova, mlada, tek oformljena. Ništa osim pobjede ne dolazi u obzir. O našem pristupu ovisi s koliko će golova razlike biti na kraju izražena. Mi smo u malo jačem treningu, pa će nam ovo biti kao trening-utakmica, kazao nam je trener POŠK-a Tino Vegar.

Nakon POŠK-a u bazen će – POŠK. Ali muška ekipa koja u 17 sati u 13. kolu Triglav regionalne lige dočekuje Šabac.

Porazom od Partizana prošlog tjedna šanse za ostanak u A1 ligi sveli smo na minimum. Pobjeda protiv Šapca bi nas teoretski ostavila u igri. Ali vrijedila bi nam i zbog drugih stvari. Još su 3-4 mjeseca rada pred nama, pobjeda bi nam pomogla da prvenstvo Hrvatske dočekamo na normalan način. Osjeća se demotiviranost, razočarenje. U takvoj atmosferi postaje vrlo teško raditi. Pobjeda bi nam stvarno puno značila, samo je pitanje koliko smo u stanju do nje doći, izjavio je trener POŠK-a Miroslav Trumbić.

Derbi je u 19 sati. Jadran dočekuje Jug Croatia osiguranje. I jedni i drugi su imali uspješnu srijedu u Ligi prvaka, vidjet ćemo tko će biti bolji u subotu.

To je dobro pitanje. Utakmica nije nevažna, dapače. Počelo je odbrojavanje i razigravanje za 2., 3. i 4. mjesto prije završnog turnira Triglav lige i doigravanja za prvaka Hrvatske. Najvažnije je da smo i jedni i drugi ostvarili dobre rezultate u Ligi prvaka. Jadran se diže u formi, napokon su nakon dužeg vremena i kompletni. Pokazuju svoju punu snagu. Odličan protivnik, odlična utakmica, vidjet ćemo tko će biti bolji, poručio je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Čeka nas jedna od najboljih europskih ekipa. Pokazali su to u Ligi prvaka gdje su još bez poraza. Oni ulaze u utakmicu kao favoriti, ali mi se nadamo da im možemo pomrsiti račune. To je veliki izazov za naše igrače. Pokazali smo u Dubrovniku kad smo odigrali 9:9 da se možemo nositi s njima. Dobro su izbalansirana ekipa, trener Kobešćak radi odličan posao. Godinama su neprikosnoveni u našem prvenstvu i Kupu. Ove godine ih je Mladost svladala, i mi smo im se približili. Ali svejedno su glavni favoriti za trofej, smatra trener Jadrana Ivan Asić.

Peta utakmica dana u 20.30 bit će dvoboj Mornara BS i Crvene zvezde.

U odličnom smo stanju. Igramo dobro, kompletni smo, treniramo. Osigurali smo ostanak i sad gledamo prema gore, prema novim pobjedama. Tako i protiv Crvene zvezde, koja ima manje bodova nego što joj momčad vrijedi. Igraju i Ligu prvaka, imaju 2-3 izuzetna pojedinca. Moramo ih respektirati, ući u utakmicu maksimalno koncentrirano, motivirano, sa željom da pobijedimo. Uvijek najviše dajem na psihološku pripremu. Ulaz u utakmicu, nametnuti se kao domaćini, sa čvrstinom i agresivnošću i tako i završiti utakmicu. Dugo sam u vaterpolu i ne sjećam se da se ikad igralo pet seniorskih ligaških utakmica u jednom danu u Poljudu. Užitak za sve ljubitelje vaterpola, zaključio je trener Mornara BS i kapetan zlatnih Barakuda sa Svjetskog prvenstva u Melbourneu 2007. Zdeslav Vrdoljak.