Dina Levačić odustala zbog dišnih problema

0
Foto: facebook

Dina Levačić ni u drugom pokušaju nije uspjela doplivati od Visa do Splita. More je opet bilo jače od naše mlade maratonke.

Blizu smo ulaska u Splitska vrata. Dina ima nekih problema s disanjem, ali nadam se da će ta kriza proći. Ipak je 11 sati u moru, sol je malo nagrizla dišne puteve, ali nadam se da će biti sve u redu, rekao je za vijesti Radio Dalmacije u 14 sati njen otac Mladen Levačić. Dvadesetak minuta kasnije Mladen nam je potvrdio kako je Dina, nažalost, morala odustati. Podvig legendarnog Veljka Rogošića iz 1975. „preživjet” će tako i 45. godinu.

Nažalost, nije mogla dalje. Ona je htjela, ali mi smo je morali nagovoriti da odustane. Sol ju je toliko nagrizla da nije mogla disati. Nije se osjećala dobro. Kad bi stajala na mjestu prestala bi kašljati, ali čim bi nastavila plivati kašalj bi se vratio. Nismo htjeli ništa riskirati, ipak je njeno zdravlje važnije. Bit će još prilika, dovoljno je mlada i puna energije da jednog dana ostvari i ovaj cilj koji je željela, kazao nam je Mladen Levačić.

Hvala puno na svoj mogućoj potpori svima koji nam je pružaju. To nam daje snagu. Zbog tih ljudi nam je najviše žao. I Dina je rekla da ne želi razočarati ljude, ali nije nikoga razočarala, zaključio je.

U srpnju 2018. Dinu su zaustavile jake morske struje nadomak Splita nakon što je isplivala 51 od 54 kilometra. Ovaj put je isplivala 35 kilometara. Prošle godine je utjehu pronašla na Havajima gdje je preplivala kanal Molokai. Sljedeći izazov je za mjesec dana u Japanu, kanal Tsugaru, što bi joj bio četvrti od sedam najvećih svjetskih plivačkih maratona. Oceans Seven zasad je kompletiralo tek 16 osoba u svijetu.

Glavu gore, Dina, i sretno u Japanu!