Dinamo i Hajduk za finale Kupa

0

Dinamo i Hajduk odigrat će u 17.30 na Maksimiru uzvratnu utakmicu polufinala Hrvatskoga nogometnog kupa. Dinamo iz prve utakmice, odigrane prije tri tjedna na Poljudu, ima prednost od 2:0 (Soudani 23′, Ćorić 29′).

Naš cilj je plasman u finale Kupa. Svjesni smo važnosti utakmice – igramo protiv vječitog rivala Hajduka za plasman u finale Kupa – pa ne vjerujem da će biti opuštanja. Imamo super rezultat, bilo bi glupo kad bi rekli da ne vjerujemo da ćemo se plasirati u finale. Ali treba izrespektirati 90 minuta i odigrati na visokom nivou da to potvrdimo i mirno čekamo nastavak prvenstva, izjavio je uoči utakmice trener Dinama Zoran Mamić naglasivši kako cijeni Vlašića, Sušića i Tudora, ali i Hajduk kao momčad koja je odigrala velik broj kvalitetnih utakmica.

Atmosfera u momčadi je jako dobra. Momci željno iščekuju utakmicu. Očekujem da ćemo se još jednom mobilizirati. Momčad pokazuje jako dobre reakcije, po pitanju timskog duha i homogenosti smo na visokom nivou. Pitanje je samo koliko ćemo imati snage i koncentracije, ako to bude na nivou odigrat ćemo dobru utakmicu. Dinamo će bez obzira na prednost iz prve utakmice igrati svoju igru, oni teže dominantnom nogometu i pokušavaju kroz posjed pritisnuti protivnika. Imaju jako dobre individualce na ofanzivnim pozicijama, brzina, dribling i kvalitet proboja je na visokom nivou. Imaju i prekide… Očekuje nas teška utakmica, moramo se taktički jako dobro postaviti. Vjerujem u moje momke koji su do sada uvijek pokazali pravo lice. Motivacije neće nedostajati, uz dobru organizaciju možemo očekivati kvalitetno izdanje. Moramo dobro otvoriti utakmicu, neke se stvari moraju poklopiti. Dinamo je “oparen” porazom od nas u prvenstvu, a mi znamo koje kvalitete oni imaju. Moramo biti kompaktni, a naša igra prema naprijed mora biti jako brza i prije svega učinkovita kako bi imali dobar rezultat, rekao je trener Hajduka Damir Burić i zaključio: Normalno, najljepše bi bilo kad bismo prošli u finale. Znamo koliko je situacija teška i delikatna, znamo da je prednost na strani Dinama, ali imamo jako mladu, perspektivnu i karakternu momčad koja je u stanju to još jednom pokazati.

Dinamu će nedostajati Pjaca, Goncalo, Pivarić i Pavičić, Hajduku Roguljić, Ohandza, Juranović i Bencun. Utakmicu će suditi Ivan Bebek iz Rijeke.