Dva dalmatinska dvoboja u Premijer ligi košarkaša

0

Cedevita je nadigrala Šibenik s 88:58, a petak donosi dva dalmatinska dvoboja Premijer lige košarkaša: Ribola Kaštela-Zadar (17.45, Sokolana, Kaštel Sućurac) i Jazine Arbanasi-Split (18.00, dvorana Krešimir Ćosić).

Cedevita je lako riješila Šibenik u dvorani Dražen Petrović. Šibenik je poveo 6:2 i držao se do 9:9, Cedevita se odvojila serijom 10:2, u 15. minuti gosti su se primakli na 7 poena zaostatka, a sredinom treće četvrtine već je bilo 58:30 (serija 30:9 u 11 minuta). Džanan Musa je dao 22 koša uz 12 skokova, Slavica 20 uz 8 skokova, a Vitali i Bundović su upisali po 13 poena za Šibenik.

Kaštelani još traže prvu pobjedu u Premijer ligi, a protiv Zadra je teško mogu očekivati.

Ne dolazi protivnik poput Zadra svaki dan u Kaštela, velika je to stvar i za njih i za nas. Iako smo u turbulentnom razdoblju, poprilično desetkovani u odnosu na sastav koji je do sada nastupao, nadam se da će moji igrači smoći snage i pružiti što veći otpor jakoj momčadi Zadra, izjavio nam je trener Kaštelana Luka Žitko.

Svaku utakmicu treba ozbiljno shvatiti. Nakon dužeg razdoblja smo imali malo više vremena za trening. Ova utakmica nam može dobro poslužiti za ono što nas čeka u ABA ligi. Ne smijemo potcijeniti Kaštelane, idemo u goste i moramo tu utakmicu odraditi maksimalno kao i sve druge ako mislimo slaviti bez poteškoća, najavio je centar Zadra Filip Kraljević.

Jazine Arbanasi imaju samo jednu pobjedu na kontu, upravo protiv Ribole Kaštela. Split ne smije kiksati ako želi dočekati doigravanje na višim pozicijama.

Moram priznati da nismo u dobrom stanju, protiv Splita ćemo istrčati u najlošijem sastavu ove sezone. Imamo problema u privatnim razlozima igrača i odlascima, s nama više nisu Franko Kaštropil i Jurica Dražović. Jedva smo se skupili da imamo deset igrača za ovu utakmicu. Split je ozbiljna ekipa koja igra i drugu ABA ligu, za razliku od nas imaju veliki broj utakmica i sigurno su izraziti favoriti u ovoj utakmici. Ne znam što uopće možemo napraviti kako bismo im zaprijetili i eventualno u nekim kombinacijama uspjeli uzeti dva boda, rekao je za Radio Dalmaciju trener Jazina Arbanasi Luka Bujas.

S obzirom u kakvoj su situaciji naši protivnici, jasno je da oni nemaju što izgubiti. Takve utakmice znaju otići i na jednu i na drugu stranu. Najviše će ovisiti o nama, moramo se potruditi da protivnika shvatimo ozbiljno i utakmicu odradimo na pravi način. Oni se bore za goli opstanak, a nama svaka pobjeda u gostima puno znači jer samo kroz pobjeđivanje takvih protivnika možemo zadržati korak na vrhu tablice. Te utakmice uvijek uzimam s oprezom jer je našim protivnicima svaki šut lagan, nemaju što izgubiti. Očekujem od mojih igrača da je izuzetno ozbiljno i dobro shvate i da damo svoj maksimum, kazao je trener Splita Ivica Skelin.