Festival mediteranskog filma Split “starta” 3.lipnja, program otkrivaju 20.svibnja

0

Tek nešto više od tri tjedna dijeli nas od početka 9. Festivala mediteranskog filma Split, a organizatori su ‘bacili prve udice’ za koje će se zasigurno uhvatiti brojna publika ove manifestacije.

Kompletan program, koji će se na tri lokacije održavati od 3. do 11. lipnja, bit će objavljen idućeg petka 20. svibnja, no već sada se zna da u Split stižu novi filmovi dvije mediteranske dive sedme umjetnosti.

Izvrsna Isabelle Huppert stiže u filmu “L’avenir” (“Things to come”) za kojeg je redateljica Mia Hansen Love osvojila srebrnog medvjeda za režiju na ovogodišnjem Berlinaleu. Oskarovka Juliette Binoche pak tumački glavnu ulogu u uzbudljivom filmu ”Attesa” (”Iščekivanje”), dugometražnom previjencu redatelja Piera Messine za kojeg je nagrađen na posljednjem Venecijanskom filmskom festivalu.

Istovremeno, za najveće fanove FMFS-a, a do objave kompletnog progama 20. svibnja ili prodaje cijelog kontigenta, u prodaju su puštene festivalske kino ulaznice po cijeni od 200 kuna (redovna cijena je 250 kuna). Ova ulaznica omogućuje besplatan ulaz na sve projekcije u ljetnom kinu ”Bačvice” i kinoteci ”Zlatna vrata”, i to kroz odvojen ulaz bez gužvi i čekanja, zatim torbu s poklonima i 50 posto popusta za svoje projekcije u sklopu projekta Kino Mediteran od 1.7. do 1.9. u svih 20-ak gradova ove filmske mreže.