Futsal Euro: Hrvatska na Rusiju i Kazahstan

0

Ždrijeb skupina Europskog futsal prvenstva u Beogradu svrstao je Hrvatsku u skupinu C uz aktualnog doprvaka Rusiju i debitanta na završnim turnirima Kazahstan.

U prvom će kolu 3. veljače igrati Rusija i Kazahstan, dva dana kasnije naši će malonogometaši odmjeriti snage s Kazahstanom, a 7. veljače s Rusijom, koja je 2014. u belgijskom Antwerpenu u polufinalu prekinula devetogodišnju dominaciju Španjolske. Dvije prvoplasirane reprezentacije križat će se u četvrtfinalu s dvije najbolje iz skupine D u kojoj su europski prvak Italija, te Češka i Azerbajdžan. U skupini A su Srbija, Portugal i Slovenija, u skupini B Španjolska, Ukrajina i Mađarska.

“Ždrijeb je težak, praktički igramo protiv dvije reprezentacije Brazila. Kazahstanski prvak je sastavljen od Brazilaca, a pobijedili su Barcelonu u zadnjem finalu Lige prvaka. Rusi su doprvaci Europe. Utakmica protiv Španjolske na zadnjem Euru pokazala je da se možemo nositi sa svima, treba se dobro pripremiti i odigrati najbolje što se može”, rekao je za Radio Dalmaciju izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije Mato Stanković.