Hajduk doznao protivnike u Turskoj

0
Foto: hajduk.hr

Hajduk će prozivkom 3. siječnja početi pripreme za proljetnu polusezonu. Sedam dana kasnije Bijeli lete u tursku Antalyu gdje će odigrati pet prijateljskih utakmica.

Prvi pripremni ogled Hajduk će odraditi 13. siječnja, kada ga čeka stari znanac – Dinamo. Ne ovaj zagrebački s kojim su Bijeli zaključili jesensku polusezonu, nego onaj iz Bukurešta kojeg su u ljeto 2010. izbacili na putu do grupne faze UEFA Europa lige.

Šest dana kasnije slijedi dvoboj Hajduk-Grasshopper. Švicarske „skakavce” Hajduk je 2003. izbacio u prvom kolu Kupa UEFA s 1:1 u gostima i 0:0 na Poljudu. Za Grasshopper je tada igrao Mladen Petrić.

U posljednja četiri dana priprema u Antalyi Hajduk će odigrati čak tri utakmice, a trener Siniša Oreščanin provjerit će sve raspoložive snage. 22. siječnja igrat će sa Šahtarom iz Donjecka koji je, u vrijeme dok je kapetan ukrajinske momčadi bio Darijo Srna, trebao gostovati na Poljudu. Ali dvoboj planiran za 101. rođendan Hajduka odgođen je zbog snijega. Do utakmice je trebalo doći godinu i pol kasnije, u ljeto 2013. Tada klubovi nisu uspjeli uskladiti termine.

Dva dana kasnije Hajduk će se sastati s mađarskim Ujpestom. Prije dvije i pol godine, na pripremama u Ukrajini, bilo je 1:1. Konačno, 25. siječnja, dan prije povratka u Split, Hajduk će igrati s bjeloruskim Šahtjorom iz Saligorska.