HDZ na izbore samostalno

0

Hrvatska demokratska zajednica samostalno će izaći na predstojeće parlamentarne izbore. Ostavljena je mogućnost suradnje s drugim strankama u pojedinim izbornim jedinicama.

Odlučili smo tako jer je HDZ stožerna i državotvorna i najjača politička stranka i ja kao novi lider HDZ-a želim da se to jasno vidi na ovim izborima, da njima pristupamo odvažno, na temelju programske podudarnosti s manjim partnerima. Želimo ostvariti sinergiju tamo gdje je ona moguća i potrebna, rekao je nakon sastanaka Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a predsjednik stranke Andrej Plenković. Potvrdio je da je HDZ u kontaktu s Dragom Prgometom, Ružom Tomašić i drugim potencijalnim partnerima. Odluku o mogućoj suradnji HDZ će, kaže, donijeti sredinom tjedna.

Ključne točke su vraćanje vjerodostojnosti HDZ-u, a time i povjerenja birača, zatim prijiciranje političke stabilnosti u zemlji, osiguravanje vladavine prava, dakle pravne države, kvalitetnog okvira za gospodarski rast i razvoj, te provedbe kršćanskog načela solidarnosti temeljem naše politike i socijalne uključenosti i socijalne pravde, zaključio je Plenković.