Hrvatska ragbi reprezentacija savladala Cipar!

0

Hrvatska ragbi reprezentacija pobijedila je u Splitu Cipar s 46:24 (17:14) u drugoj utakmici Europskog prvenstva Konferencije 1 Jug.

Nakon Bosne i Hercegovine u Zenici prije tjedan dana (40:11), Hrvatska je i protiv Cipra osvojila maksimalnih 5 bodova – 4 za pobjedu i bonus bod za najmanje 4 postignuta zgoditka.

Pred oko 800 gledatelja na Starom placu, Hrvatska je zgodicima Vlajčevića i Plazibata (2) povela 17-0. Dvije pogreške kaznili su Ciprani i zgodicima Fella i Frixoua uz pretvaranja Petersa smanjili na 17-14.
U početnih 10 minuta drugog poluvremena dosuđen je kazneni zgoditak za Cipar, a Peters je iz kaznenog udarca dovršio veliki preokret. Sa 17-0 na 17-24!

Stabilnost hrvatskoj reprezentaciji vratio je zgoditak Čorića u 53. minuti nakon sjajne akcije hrvatskog skupa. Na sredini drugog poluvremena Newton je iz kaznenog udarca vratio prednost na hrvatsku stranu, 27:24.
U završnih 20 minuta Cipar se pokušao još jednom vratiti u utakmicu. Hrvatska je ulaskom igrača s klupe podigla ritam i zgodicima Juřišića, Newtona (koji je uz zgoditak i kazneni udarac imao i 4 uspješna pretvaranja) te Rossoa došla do uvjerljive pobjede. Hrvatska je posljednjih 10 minuta imala igrača više jer je zbog visokog obaranja Plazibata žuti karton dobio Paraskeva.

U trećem kolu Hrvatska će 27. listopada u Zagrebu igrati s Izraelom, dok će na proljeće gostovati na Malti.
Hrvatska je nastupila u sastavu: Miljak, Čorić (5), Biškić, Budimir, Perić, Owen, Ozich, Rowe, Newton (16), Grčić, Jurišić (5), Rudić, Vlajčević (5), Plazibat (10), Brčić, Brečić, Šarić, Jurčević, Đurović, Rosso (5), Burazin, Pavlović.