Infobip u Splitu otvorio novi ured

0
Foto: Radio Dalmacija

Jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, Infobip iz Vodnjana, otvorio je svoj ured i u Splitu na adresi Spinčićeva 2B.Ovo je 66. po redu ured kojeg je tvrtka otvorila u svijetu, a četvrti u Hrvatskoj, nakon Vodnjana, Zagreba i Rijeke. U njemu je trenutno zaposleno 18 stručnjaka koji razvijaju visoko tehnološka rješenja. Tvrtka inače ima nešto više od 2000 zaposlenika diljem svijeta.

‘Nakon Vodnjana, Rijeke, Zagreba, Sarajeva, Tuzle, indijskog Punea i ruskog St. Petersburga, splitski  je ured novi član skupine Infobipovih developerskih HUB-ova u kojima se osmišljavaju i kreiraju naša komunikacijska rješenja. Otvaranje splitskog ureda predstavlja još jedan korak u razvoju kompanije kao centra izvrsnosti inženjerstva koji okuplja najbolje softverske inženjere. Želimo dati priliku stručnjacima, ali i mladim talentima iz Splita i okolice da u ovom centru za istraživanje i razvoj mogu profesionalno rasti, usavršavati se i razvijati inovativna rješenja koja se koriste diljem svijeta’, poručio je suosnivač i tehnički direktor Infobipa Izabel Jelenić.

Tvrka planira, osim softverskih stručnjaka, zapošljavanja stručnjaka s digitalnim vještinama kao što su product manageri, sizajneri, sistem inženjeri i drugi.

‘Ovdje u Splitu, u našem R&D centru, tim inženjera već pola godine sustavno radi na razvoju proizvoda i rješenja za naše klijente diljem svijeta i njihove korisnike. Jedan od prvih projekata s kojim smo započeli je nova generacija kontakt centra u cloudu i automatizacija njegovih procesa. Do sada smo oformili novi tim čiji je cilj povezati naše proizvode i rješenja s onima vodećih svjetskih digitalnih kompanija poput Googlea i Microsofta’, rekao je Vedran Vukotić, voditelj Infobipovog splitskog ureda.

Na otvorenju splitskog ureda bio je i operativni direktor Infobipa Roberto Kutić te voditelj projekta ICT županija Damir Brčić i pročelnica Službe za gospodastvo, obrtništvo i turizam Grada Splita Ela Žižić.