Demanti: Ispred Banovine akcija Pokora

0
Foto: RD

Sukladno  članku 41. Zakona o medijima, na zahtjev tvrtke Faculet d.o.o.  ispravljamo netočnu informaciju objavljenu na internet portalu www.radiodalmacija.hr u članku od 26.srpnja 2018. pod naslovom “Ispred Banovine akcija  Pokora”.

Tekst demantija prenosimo u cijelosti:

Reklama za javni WC nije kako je to u članku navedeno reklama, već putokaz za javni sanitarni čvor.

Sendvič putokaz za javni WC nije ilegalan, ni ilegalno postavljen. Putokaz za javni WC postavilo je društvo Faculet d.o.o. kao koncesionar ovlašten na upravljanje javnim sanitarnim čvorovima u Gradu Splitu, kojem je odlukom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Grada Splita kao nadležnog tijela    ( posl.br. odluke :Klasa   363-01/18-01/107,Ur,br. 2181/01-11/1-18-2)       odobreno postavljanje putokaza.

 

Ranije………

Dio ilegalnih reklama koje su svake večeri postavljene u splitskoj staroj gradskoj jezgri, osvanuo je jutros ispred Banovine.

Iza ove akcije stoji Građanska inicijativa Split koja je ispred zgrade Gradske uprave  organizirala  Dane Pokore- pokaznu komunalnu radionicu.

Koordinator  GIST-a Dalibor Popović izjavio je za RD da se u Splitu ne uvodi komunalni red te da u staroj gradskoj jezgri buja komunalni nered.

Ovo je kraj krajeva. Gradonačelnik Krstulović Opara radi komunalni red za staru gradsku jezgru i stao je s njim. Ja sam u povjerenstvu, sve to je stalo, u pitanju su tri dokumenta, valjda se čeka da građani uzmu stvar u svoje ruke, zato oramo poduzimati ovakve akcije…. da taj dokument dođe na vidjelo.”- kazao nam je Popović.

Šef gradskog Odjela za komunalu Damir Babić najavio je da će se uskoro  očitovati o situaciji s komunalnim redom u gradu.